Volkswagen Golf GTE

Volkswagen Golf GTE

De Volkswagen Golf GTE is de eerste plug-in hybride van Volkswagen. Deze Golf maakt gebruik van de bekende 1.4 TSI motor met directe injectie en een turbo. Deze levert 150 pk en 250 Nm. De 102 pk sterke elektromotor is gemonteerd aan de voorzijde van de zestraps DSG-bak. Door de additionele derde koppeling is het mogelijk om de TSI-motor te onkoppelen waneer deze niet nodig is. Hierdoor werken de TSI motor en elektromotor los van elkaar.

Het totale systeemvermogen komt op een gezonde 204 pk uit, terwijl het maximum beschikbare koppel 350 Nm is. Qua prestaties maakt de GTE de letters GT dan ook zonder meer waar: de standaardsprint naar de 100 duurt maar liefst 7,6 seconden. De topsnelheid bedraagt 222 km/u. De boostfunctie zorgt ervoor dat er tijdelijk net wat extra vermogen uit de elektromotor wordt geperst. Een uur lang blazen met 222 km/u zit er echter niet in. Zonder boostfunctie haalt de GTE 217 km/u.

Door middel van tuning kan de GTE zelfs een snelheid boven de 230 km/u halen. Zonder extra boostfunctie zal de topsnelheid 222 km/u bedragen. Dankzij tuning wordt het middengebied van het toerenbereik aanzienlijk sterker, waardoor de redelijk zware GTE het de GTI nog best lastig kan maken.

Deel bericht

Comments (0)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd